سولماز بصیری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه آزمایشهای قارچ شناسی برای تشخیص و شناسایی قارچها به منظور تشخیص عفونت و کمک به هدایت درمان آنها استفاده میشود، اظهار کرد: به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ و افزایش آمار مبتلایان به آنفلوانزا ضرورت ایجاد و راهاندازی آزمایشگاه قارچشناسی در اردبیل احساس میشد که به همین منظور نخستین آزمایشگاه تخصصی قارچشناسی در این استان راهاندازی شد.
وی با تاکید بر انجام آزمایشات تخصصی و کشت نمونههای عفونی در این آزمایشگاه اضافه کرد: در این آزمایشگاه مجهز علاوه بر موارد مذبور نمونهبرداری تخصصی زنان و نمونههای پوستی نیز انجام میشود که عمده بیماران برای انجام نمونهبرداری عفونی و پوستی به این آزمایشگاه مراجعه میکنند.
مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی استان با اشاره به دلایل و انگیزه ایجاد آزمایشگاه تخصصی قارچشناسی در اردبیل تصریح کرد: با عنایت به اینکه پیش از ایجاد و راهاندازی آزمایشگاه قارچشناسی بیماران بومی اردبیل به منظور تشخیص بیماری و با نظر پزشک متخصص برای نمونهبرداری به سایر استانها مراجعه داشتند، با همکاری علوم پزشکی و معاونت درمان دانشگاه تلاش برای ایجاد آزمایشگاه قارچشناسی به صورت تخصصی در استان قوت گرفت.
پذیرش بیماران بومی و غیربومی در آزمایشگاه تشخیص قارچ
به گفته بصیری آزمایشگاه قارچشناسی اردبیل از اول آبان ماه سالجاری در استان به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است که در این مدت بیش از ۹۰ بیمار پذیرش شده و درصدی از این بیماران از استانهای غیربومی بودند.
وی با بیان اینکه این آزمایشگاه با بیمههای مختلف طرف قرار داد است، افزود: در نظر داریم به منظور استقبال بیماران از این آزمایشگاه و پاسخ به نیاز بیماران غیربومی در سالهای آینده برنامهریزیهای لازم را برای ایجاد بخشهای تخصصی دیگر در این آزمایشگاه انجام دهیم.
مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی اردبیل تصریح کرد: تجهیز آزمایشگاه تخصصی قارچشناسی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد ریال انجام شد که خوشبختانه در بحث مطالعات این طرح به خوبی عمل کردیم.
کاهش هزینههای درمان بیماریهای قارچی
بصیری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پیش از این بیماران مبتلا به قارچهای مختلف برای آغاز پروسه درمان و تکمیل این پروسه هزینههای زیادی را در بخشهای خصوصی متقبل میشدند هماکنون با ایجاد آزمایشگاه قارچشناسی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی این هزینهها تا نصف کاهش یافته است.
مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی اردبیل همچنین یادآور شد: یکی از عمده مشکلات ما هماکنون در استان اردبیل عدم آگاهی بیماران از نحوه صحیح ارسال نمونه است که بیماران بایست ۴ تا ۷ روز پیش از ارسال نمونه استحمام یا شستشوی محل ضایعه را انجام نداده و از استفاده از کرم یا داروهای موضعی در محل ضایعات جدا خودداری کنند و در این راستا به شدت نیازمند آگاهسازی جامعه بیماران هستیم.
بصیری ادامه داد: در صورت عدم رعایت موارد فوق تصاویر میکروسکوپی قارچها وضوح کافی را نخواهد داشت و در این صورت بیماری به صورت دقیق تشخیص داده نمیشود و این مهم میتواند خطرات بعدی را برای بیمار به دنبال داشته باشد.
شیفت کاری آزمایشگاه صبح و عصر شود
وی با تاکید بر لزوم ایجاد شیفت عصر در آزمایشگاه تخصصی تشخیص قارچ اردبیل گفت: با توجه به اینکه برخی بیماران از شهرهای استان به این آزمایشگاه مراجعه میکنند به منظور ارائه خدمات صحیح در سطح گسترده به این بیماران لازم است شیفت عصر در آزمایشگاه مذبور ایجاد و برنامهریزی شود.
مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی اردبیل از فعالیت و همکاری یک کارشناس ارشد در این آزمایشگاه خبر داد و افزود: در حالحاضر با ۲ پرسنل و کادر آزمایشگاه مشغول به ارائه خدمات به بیماران هستیم که در صورت گسترش بخشها و واحدهای آزمایشگاهی نیازمند افزایش تعداد پرسنل خواهیم بود.
بصیری گفت: با نظر به اینکه بعد از فروکش کردن کووید ۱۹ بیماری قارچهای سیاه نیز به طور قابل چشمگیری فروکش کرد اما گسترش این بیماری پیش از این توفیق اجباری بود تا نخستین آزمایشگاه تخصصی تشخیص قارچ در اردبیل راهاندازی شود.
نظر شما